Er zijn meer dan 80 markten en bazaars in de provincie Antalya. In dit artikel vind je de 5 beste bazaars in het centrum van Antalya. 

1. De bazaar bij de klok

De grote overdekte bazaar in de buurt van de klok in het centrum biedt alles wat je verwacht van een typisch Turkse bazaar. De centrale liggen van de bazaar maakt dat het een van de populairste bazaars is. Je vindt hier onder andere souvenirs, Turkse honing, imitatietassen, kleding en specerijen. Luid schreeuwend prijzen de kooplieden hun goederen aan. Duplicaten van bekende merken worden hier ook verkocht. Alleen de sfeer hier is alleen al een bezoek waard. Wil je wat kopen, vergeet vooral niet te onderhandelen en af te dingen. De kooplieden gaan graag mee in dit spelletje.

2. Kaleiçi

Kaleiçi is het oude centrum van Antalya en heeft eigenlijk geen echte bazaar, maar de sfeer is hier wel hetzelfde. Je vindt hier de ene na de andere souvenirwinkel langs de smalle geplaveide straatjes. Antiek, schilderijen en hoogwaardige tapijten worden hier ook verkocht. De typische Kaleiçi huizen zelf zijn ook zeker de moeite waard om te zien, sommige dateren zelfs uit het Ottomaanse tijdperk. Het lijkt er soms op alsof de tijd hier stil gestaan heeft.

bazaars in het centrum van Antalya

3. Zaterdag bazaar in Lara

Elke zaterdag wordt er een markt gehouden in de wijk Lara. De meeste van jullie die op vakantie gaan naar Antalya, zullen verblijven in een hotel in deze plaats. Daarom is de markt enorm populair onder toeristen. Je vindt er onder andere vers fruit en groenten, kaas, kruiden souvenirs en kleding. Deels doet de markt een beetje denken aan een rommelmarkt, waar je ook tweedehands kleding kan vinden. Het is in ieder geval een van de grootste kledingmarkten van Antalya.

Er bevinden zich ook verschillende eetstalletjes, waar je typische Turkse snacks kan kopen. Probeer vooral de Gözleme, een dun, plat brood met fetakaas, spinazie, aardappelen en gehakt.

4. Bazaar van Antalya

Op deze markt, die de hele week geopend is, vind je alles wat je hartje begeert. De bazaar is gedeeltelijk overdekt en ligt in het centrum van Antalya, waardoor het erg populair is bij toeristen. Souvenirs, lederwaren, geschenken, specerijen, kleding en nog veel meer wachten hier op jou. Ook worden er veel goedkope prullaria aangeboden. Afdingen is een must op deze bazaar. De kooplieden spelen het spel graag mee met een grap en een grol.

Vergeet ook geen wandeling te maken door het kleine steegje direct naaste de markt. Hier zijn de kopersmeden gevestigd, die hun goederen nog steeds produceren zoals ze honderd jaar geleden ook deden. Je vindt hier borden, potten en theeschalen.

5. Oriënt bazaar

Deze bazaar bevindt zich niet ver van de Antalya bazaar in de zuidelijke uitlopers van Kaleiçi, het oude centrum van Antalya. Het is geen bazaar in de ware zin van het woord, maar talloze, vaak kleine winkels staan hier elke dag in een rijtje en tonen hun goederen in de kleine straatjes. Je vindt hier handwerk, handgeknoopt tapijten en geweven kelimtapijten. Zelfs als je geen van dit wil kopen, is een bezoek vanwege de sfeer toch de moeite waard.

SHARE

BERICHTEN DIE JE OOK LEUK VINDT

LAAT EEN REACTIE ACHTER