Turkije is een populaire zomervakantiebestemming voor gezinnen, stelletjes en vrienden van over de hele wereld. Elk jaar trekken miljoenen bezoekers naar het land om te genieten van het zomerweer, de gouden stranden en het prachtige landschap. Velen weten echter niet dat Turkije in de winter ook echt geweldig kan zijn. Op zoek naar jouw volgende winterbestemming? Overweeg dan eens Turkije en lees dan deze 8 redenen waarom je Turkije in de winter moet bezoeken.

1.Makkelijker om de cultuur op te snuiven

Een vakantie in de zomer in Turkije betekent zonnebaden en relaxen. In de winter zijn de temperaturen wat comfortabeler en biedt het de perfecte gelegenheid om de rijkdom aan ongelofelijke cultuur te ontdekken. Turkije barst namelijk van de historische bezienswaardigheden, natuurlijke landschappen en lokale bazaars. De wintertemperaturen in het land zijn koel genoeg om rond te lopen en het aanbod te verkennen.

Toptip: De Lycian Way is een bekende wandelroute langs de kust die loopt van Antalya naar Ölüdeniz. Het biedt echt spectaculaire uitzichten en in de winter is de temperatuur echt uitstekend om een deel van de route te wandelen.

2. Ontdek de lokale manier van leven

Waar in de zomermaanden de toeristische gebieden volstromen met toerisme, is het er in de winter een heel stuk rustiger. Wanneer de drukte van het zomerseizoen afneemt, wordt de lokale cultuur en de manier van leven veel duidelijker. Ga bijvoorbeeld naar een lokaal café en knoop een gesprek aan met de lokale bewoners. Een wintervakantie in Turkije is veel authentieker dan in de zomer en dat heeft echt zo zijn charmes.

3. Reiskosten zijn in de winter een stuk lager

Dit heeft allemaal te maken met vraag en aanbod. Hoe meer mensen op een bepaald tijdstip een vlucht willen, hoe hoger de prijs. Vluchten in de zomer naar Turkije zijn nou eenmaal een stuk duurder, omdat veel toeristen daarheen trekken voor het heerlijke zomerweer. Met veel minder toeristen in de winter, heb je dus kans dat de reiskosten een heel stuk lager uitpakken.

4. Lagere verblijfkosten in de winter

De lagere kosten houden niet op bij alleen het reizen. Je zal merken dat ook de accommodaties, activiteiten en eetgelegenheden een stuk goedkoper zijn dan in de zomer. Daardoor kun je in de winter ook een stuk meer ondernemen, terwijl je soms wel 70% bespaard op de prijs. Ideaal, toch?

5. Bezoek de historische oude steden

Voor ons staat één ding vast, een vakantie in de winter gebruik je ook om een beetje geschiedenis op te snuiven. De historie van Turkije is zo lang en zo divers, dit zie je voornamelijk terug in de vele oude steden en ruïnes die je overal in het land tegenkomt. Zeker Antalya heeft veel van dit soort oude steden en wat ons betreft moet je er toch echt wel een aantal bezocht hebben.

oude steden in Antalya

6. Fantastische ski resorts

Je zou het misschien niet zo snel verwachten, maar Turkije wordt steeds aantrekkelijker voor wintersportliefhebbers. Het land kent fantastische ski resorts met alles er op en er aan. Wist je zelfs dat er op 2 uur afstand van Antalya een skiresort ligt? Een skivakantie combineren met zonnebaden op het strand, in Turkije kan dat dus.

De beste ski resorts in Turkije

7. Proef de Turkse keuken in de winter

Als de temperaturen stijgen en je eigenlijk alleen maar in je zwemkleding kan liggen, is de kans groot dat je niet hoeft te denken aan warme dranken. De zomerhitte verhindert bezoekers vaak om lokale producten uit te proberen die juist in de wintermaanden enorm populair zijn onder de locals.

De lokale bevolking is groot fan van thee en koffie, maar ook de drank sahlep wordt in de winter veel meer gewaardeerd. De Turkse bevolking drinkt deze warme, romige drank in de wintermaanden om verkoudheid te genezen.

Er zijn veel meer traditionele Turkse dranken en gerechten die in de winter veel meer gewaardeerd worden dan in de zomer, waardoor de winter de perfecte tijd is voor foodliefhebbers om Turkije te bezoeken!

8. Turkse baden zijn vooral ontspannend in de winter

Stel je eens voor, je bent een beetje verkleumd van een stadswandeling door Istanbul, waarna je binnenkomt in de heerlijke warme ruimte van een hamam. Bij de gedachte alleen, voel je al hoe ontspannend dat is, toch? In de winter is de hamam ervaring heel anders dan in de zomer en mag daarom ook echt niet ontbreken op je to-do lijstje.

SHARE

BERICHTEN DIE JE OOK LEUK VINDT

LAAT EEN REACTIE ACHTER