Een cruise of boottochten in Istanbul over de Bosporus is een van de populairste en unieke dingen om te doen. Als je even wil ontsnappen aan de drukte, dan kies je er voor om op een van de vele boottochten te stappen. Vanaf het water zie je de bekende paleizen van Istanbul, traditionele huizen en andere bekende bezienswaardigheden. Je kan kiezen om de gewone ferry te gebruiken. Deze vertrekken vanaf de haven tussen de Galatabrug en het station Sirkeci. Vervolgens gaat deze drie uur later weer terug. Uiteraard kun je ook kiezen voor een van de andere boottochten in Istanbul. Wil jij bijvoorbeeld heerlijk dineren aan boord, de zonsondergang op de mooiste manier aanschouwen of een echt feest aan boord? Dan kies jij een van deze top 5 boottochten in Istanbul. Voor ieder wat wils!

Wat kun je verwachten?

Of je nou kiest voor een openbaar veerboot, privéboot of jacht, ze hebben één ding gemeen: Een spectaculair uitzicht op de historische bezienswaardigheden en het proeven van de sfeer langs de Europese en Aziatische kusten van de stad.

De typische Bosporus cruises worden gemaakt door openbare veerboten of door particuliere boten en jachten. De tocht duurt ongeveer twee uur en je kan dit bij verschillende bedrijven boeken. Er zijn enorm veel boottochten die vertrekken vanaf de pieren in Eminonu, Kabatas en Besiktas. Wil je dus een goede cruise, dan zijn dat de plekken waar je naar toe moet.

Een cruise met entertainment aan boort is een van de meest populaire onder toeristen. Terwijl je langs de Bosporus vaart en geniet van je maaltijd, word je vermaakt door traditionele buikdansen, een henna-ceremonie, een live DJ etc.

Top 5 Bosporus Cruise & boottochten in Istanbul

1. Bosporus diner cruise en show (Aanbevolen)

Geniet van de bezienswaardigheden vanaf de Bosporus aan boord van een megajacht. Geniet van het uitzicht op de stad met een 3-gangenmaaltijd terwijl je luistert naar livemuziek en toneelvoorstellingen bekijkt aan privétafels.

Duur: 3 uur

Dit is een van de beste en meest bezochte Bosporus cruis, die plaats vindt op een luxe megajacht. De excursie heeft een gecertificeerde badge en krijgt een 4,6 van de 5 uit 4100 beoordelingen.

Bosporus diner cruise en show

Hoogtepunten: Geniet van het diner op een megajacht op de Bosporus, terwijl je door twee continenten heen vaart. Bekijk de historische gebouwen en geniet er van hoe professionele dansers Turkse volksdansen en Latijnse flamenco uitvoeren. Luister de rest van de avond naar een live DJ, terwijl je geniet van onbeperkt koffie, drankjes of alcohol. Vergeet uiteraard ook geen selfies te maken met de Bosporus en Istanbul op de achtergrond.

Inbegrepen: Een cruise, diner met 9 soorten gemengde Turkse voorgerechten, warm voorgerecht, hoofdgerecht, dessert en fruit, onbeperkt frisdrank, live entertainmentprogramma, Turkse koffie en thee, privétafel, wifi. Alcoholische dranken en ophalen en afzetten bij het hotel is optioneel, klik dit aan tijdens het boeken, je betaalt dan een kleine extra vergoeding – Vertrek: Kabatas pier (zie locatiekaart)

2. Bosporus Sunset Cruise op een luxe jacht

Geniet van een ontspannende avond op een luxe jacht en bewonder de prachtige avondlichten van de beroemde torens, bruggen en bezienswaardigheden van Istanbul, verteld door een informatieve en vermakelijke gids.

Duur: 2,5 uur

Dit is ook een van de beste en meest bezochte Bosporus cruise, die plaats vindt op een luxe jacht. De excursie heeft een gecertificeerde badge en krijgt een 4,7 van de 5 uit 890 beoordelingen.

Sunset Cruise Istanbul

Hoogtepunten: Geniet van een schilderachtige cruis bij zonsondergang tussen twee continenten en bewonder het unieke uitzicht op de magnifieke skyline van Istanbul. Maak gedenkwaardige foto’s en leg de prachtige zonsondergang vast, terwijl je geniet van een drankje en lekkere lokale gerechten. Bij deze cruise reis je comfortabel uit op een heerlijk luxe jacht met een ervaren en vloeiende gids.

Inbegrepen: Een professionele reisleider, lichte tussendoortjes, koekjes, baklava, schotel met vers fruit, huisgemaakte limonade in de zomermaanden, vers fruitsap in de wintermaanden, flessen water, thee, koffie en een kleine groep met wie je samen de cruise doet op een luxe jacht van 25 meter. – Vertrek: Kabatas pier (zie locatiekaart)

3. Bosporus op een jacht met tussenstop op Aziatisch Istanbul

Ontspan terwijl u over de Bosporus vaart tijdens een jachttocht en bewonder de keizerlijke elegantie en het unieke panoramische uitzicht op de Aziatische en Europese kanten van Istanbul. Stop aan de Aziatische kant en bezoek Kanlica.

Duur: 2,5 uur

Deze Bosporus cruise vindt plaats op een luxe jacht en krijgt een 4,7 van de 5 uit 350 beoordelingen.

Cruise Aziatisch Istanbul

Hoogtepunten: Geniet van een 2,5 uur durende Bosporuscruise langs de Aziatische en Europese kusten van Istanbul. Vaar hierbij langs historische monumenten zoals de Galata-toren en het Dolmabahçe-paleis. Aan de Aziatische kant bezoek je Kanlica, het groenste punt en hier kun je ook yoghurt proeven. Je reist heerlijk comfortabel op een luxe jacht en er vaart een ervaren en vlotte gids met je mee.

Inbegrepen: Een 2,5 uur durende cruise op een luxe jacht met een professionele gids, snacks en fruit, hartig gebak, Turkse koffie met Turks fruit en Turkse thee. – Vertrek: Kabatas pier (zie locatiekaart)

4. Bosporus privé cruise

Krijg een unieke glimp van Istanbul vanaf het water tijdens een privéjachttocht van 2 uur langs de Bosporus. Leun achterover, ontspan en geniet van de zon met je vriend terwijl je langs iconische bezienswaardigheden zoals de Bosporusbrug langs de oevers van Istanbul vaart.

Duur: 2 uur

Privé cruise Bosporus

Hoogtepunten: Geniet van het plezier van het varen over Bosporus op een privéjacht en bewonder het prachtige uitzicht over Istanbul terwijl je heerlijk ontspant op het zonnedek tijdens het nuttigen van gratis thee en koffie.

Inbegrepen: Een 2 uur durende privéjacht op de Bosporus, bemanning, brandstof, btw, gratis wifi aan boord, ophalen en afzetten bij een geselecteerde pier en gratis thee, koffie en water aan boord. – Vertrek: Een pier aan de Europese kant van Istanbul naar keuze

5. Een diner cruise over de Bosporus

Vaar over de Bosporus, de waterweg tussen Europa en Azië, vaar onder de hangbruggen door en bekijk Ottomaanse zomerpaleizen, herenhuizen aan het water en villa’s. Geniet ’s avonds van het panoramische uitzicht over Istanbul terwijl u geniet van het diner.

Duur: 4 uur

De excursie heeft een gecertificeerde badge en krijgt een 4,4 van de 5 uit 440 beoordelingen.

diner cruise Bosporus

Hoogtepunten: Maak een nachtcruise tussen de twee continenten, Europa en Azië, langs de Bosporus en geniet van het fantastische uitzicht op Istanbul. De hele avond staat in het teken van een heerlijk diner, shows en muziek aan boord.

Inbegrepen: Ophalen en afzetten bij hotel, avondcruise, diner, BTW, onbeperkt frisdrank en indien geselecteerd oook onbeperkt alcoholische dranken, inclusief wijn, bier, gin, wodka en raki.

SHARE

BERICHTEN DIE JE OOK LEUK VINDT

LAAT EEN REACTIE ACHTER