Augusta, Antonina, Nova Roma, Byzantion, Byznatium en Constantinopel.. allerlei benamingen van hoe Istanbul in het verleden ooit heette. Het is een magische stad die als enige ter wereld ligt op twee continenten en wordt door midden gesplitst door de Bosporus, de Straat van Istanbul. Ondanks het feit dat Istanbul de meest populaire stad, grootste culturele en financiële centrum van Turkije is, is het NIET de hoofdstad van Turkije. Desalniettemin wordt Istanbul wel beschouwd als de brug die Azïe met Europa verbindt vanuit een cultureel oogpunt.

Istanbul biedt een geweldige ervaring voor reizigers met haar kleurrijke dagelijkse stadsleven en dynamische nachtleven. De prachtige stad combineert historische bezienswaardigheden en monumenten zoals Romeinse aquaducten, Byzantijnse kerken, Ottomaanse paleizen uit verschillende soorten periodes. De skyline staat vol met monumentale minaretten, wolkenkrabbers en pleinen. Vooral Sultanahmet, het Historisch Schiereiland en de Bosporus zullen je compleet verliefd maken op de stad.

Istanbul is een stad die 24/7 leeft en heeft daardoor in het nachtleven ontzettend veel te bieden. Van leuke bars tot lokale restaurants en restaurants bekroond met michelinsterren. Voor ieder budget en voorkeuren is er wat wils, zullen we maar zeggen.

Wat het winkelen betreft moet je toch echt bij de vele bazaars wezen die de stad herbergt. Iedereen kent wel de wereldberoemde Grand Bazaar, wat een van de grootste historische bazaars is met meer dan 4000 winkels. De Egyptische Kruidenbazaar is een mooie nummer 2 en ook erg populair onder toeristen. Hier vind je voornamelijk veel verschillende soorten specerijen en gedroogd fruit.

Videotour Istanbul

Leuke feitjes over Istanbul

  • Verken meer dan 8500 jaar geschiedenis van een stad die de hoofdstad is geweest van 3 glorieuze rijken: het Romeinse, Byzantijnse en Ottomaanse Rijk;
  • Een magische mix van twee continenten (Azië en Europa) en culturen (Islamitische en modern);
  • Istanbul heeft meer dan 15 miljoen inwoners;
  • De stad is een van ’s werelds belangrijkste luchtverkeersknooppunten met 2 internationale luchthavens;
  • Het is de 5e meest bezochte stad ter wereld;
  • De stad heeft meer dan 75 musea, 100 winkelcentra, 4 historische bazaar en 5 keizerlijke paleizen.

Tips voor jouw eerste bezoek naar Istanbul

  • Wil je makkelijk gebruik maken van het perfect geregelde openbaar verover van Istanbul? Koop dan een IstanbulKart
  • Als je weinig tijd hebt of de belangrijkste bezienswaardigheden niet wil missen, boek dan een rondleiding met een professionele gids. Hierdoor kom je ook achter de verhalen van het architectuur, mozaïeken, constructie en de bezienswaardigheden uit duizenden jaren
  • Wij raden je aan om attractietickets online te kopen. Vaak is dat goedkoper, maar het kost ook minder tijd. Uiteraard kun je ook toegangskaarten kopen op locatie, maar dat gaat je zeker 1 tot 2 uur wachten in de rij kosten. Erg zonde van de tijd!

Begeleide rondleidingen met een professionele gids

Zoals hierboven al gezegd, vinden wij dit soort tours uitermate geschikt als je voor het eerst Istanbul bezoekt of wanneer je weinig tijd hebt. Je ziet de belangrijkste bezienswaardigheden en de privégids zorgt voor de volledige planning. Eigenlijk beste wel heel ideaal, toch?

Istanbul: 1 of 2-daagse privérondleiding

Dit is de meest geboekte en best beoordeeld rondleiding door Istanbul, die ook nog eens gecertificeerd is!

Ontdek de magie van Istanboel tijdens een privéwandeltocht van 1 of 2 dagen. Beleef een rondvaart en passeer alle hoogtepunten van de stad, waaronder de Blauwe Moskee, de Hagia Sophia, het Topkapipaleis, de Grote en Kruidenbazaar en het Dolmabahçepaleis.

Duur: 7 uur – 2 dagen
Je wordt opgehaald en weer weggebracht naar jouw hotel.

Istanbul: 1, 2 of 3-daagse privérondleiding, volledig zelf aan te passen

Sluit je aan bij een privégids en maak een aangepast reisschema om het beste van Istanbul te ervaren, zoals de Hagia Sophia, het Topkapi-paleis, de Blauwe Moskee, de Bosporus-cruise, het Dolmabahçe-paleis, de Galata en de wijk Fener-Balat.

Duur: 7 uur – 3 dagen

Je wordt opgehaald en weer weggebracht naar jouw hotel.

Tips voor luchthaventransfers

Istanbul heeft twee internationale luchthavens: Istanbul Airport en Sabiha Gokcen Airport. Beide luchthavens liggen op ongeveer 45 kilometer van het centrum en hebben allerlei transportmogelijkheden, zoals een shuttlebus taxi of privétransfer. Een taxi van kost je ongeveer €30,-, terwijl je voor maar 18 TL met een shuttlebus kan reizen. Een privétransfer kost een stuk meer, maar heeft daarmee ook meer luxe. Dit is bijvoorbeeld erg handig als je met een grotere groep reist of als je veel bagage bij je hebt. Er zijn overigens geen directe metrolijnen naar de luchthavens.

Via Get Your Guide heb je verschillende aanbieders van privétransfers. Hierbij weet je zeker dat je veilig en wel aankomt bij jouw hotel!

SHARE

BERICHTEN DIE JE OOK LEUK VINDT

LAAT EEN REACTIE ACHTER