Het eerste zeeschildpadei van 2023 werd gelegd op het Iztuzu strand in Dalyan, waar de Caretta caretta schildpadden hun eieren leggen om te broeden. De Caretta caretta schildpad is een bedreigd diersoort, waardoor deze en de nestjes door Turkije goed beschermd worden.

Het strand van Iztuzu is de belangrijkste broedplaats voor de Caretta caretta schildpad en de gebieden waar de schildpadden hun eieren leggen worden gemarkeerd en beschermd door DEKAMER, een centrum voor het onderzoeken en beschermen van schildpadden.

In 2022 kwamen ongeveer 12.000 jongen uit de eieren in 438 broedgebieden, maar slechts weinig zullen de puberteit bereiken. Het eerste Caretta caretta nestje van 2023 in Dalyan werd dan na ontdekking ook onmiddellijk beschermd door DEKAMER.

‘Het eerste nest! Vandaag werd het eerste nest van het seizoen ontdekt en beschermd door ons team op het strand van Dalyan, zoals we dat al jaren doen. We hopen dat het een mooi seizoen wordt voor zowel schildpadden als schildpaddenliefhebbers,’ deelde DEKAMER op social media.

Bron: DailySabah

SHARE

BERICHTEN DIE JE OOK LEUK VINDT

LAAT EEN REACTIE ACHTER