Het visitekaartje van de Malediven zijn hagelwitte stranden en helderblauw water. Niet alleen de Malediven zijn in bezit van dit wonderschone aanblik. In de Turkse provincie Burdur, aan de voet van de berg Esler, ligt de adembenemende schoonheid van Lake Salda. Het witste strand en water met een ongewone felblauwe kleur hebben er voor gezorgd dat dit meer de Turkse Malediven wordt genoemd. En hoewel het zand bij nader inzien helemaal geen zand blijkt te zijn, maar minerale afzettingen, blijft het water verbazen met zijn heldere fascinerende kleuren.

Al vaker hebben wij gezegd, de herfst is een van de mooiste periodes om te reizen door Turkije. Het is echt onbetaalbaar om getuige te zijn van de veranderde kleur van het plantendek en nieuwe plekken te ontdekken. We hebben geluk dat Turkije behoorlijk rijk is aan bezienswaardigheden in de herfst. Het Saldameer in Burdur is daar een goed voorbeeld van. Op ongeveer 2,5 uur rijden van Antalya ligt dit wonderschone plekje en is daarom perfect te combineren tijdens jouw vakantie, zeker in combinatie met Pamukkale. Uiteraard is de plek in de zomermaanden net zo wonderschoon. Nog een groot voordeel: Het is ook nog eens leuk om te doen met kinderen.

Leuke weetjes over Lake Salda

  • In 2011 is het recreatiegebied aan de oevers van Lake Salda omgevormd tot natuurpark. Een deel van het park is ingericht voor kamperen.
  • Het helderblauwe water wordt bewoond door waterslangen, waarvan sommige wel tot 40 centimeter lang. Ze vormen geen bedreiging voor zwemmers, maar tot de dag van vandaag is het nog niemand gelukt om er ook maar een te vangen.
  • In feite zijn de oevers niet bedekt met zand, maar met minerale afzettingen die ook nog eens een lekkere geur hebben. Als je daar bent, wrijf het zand maar eens tussen jouw handen, je zal zien dat zelfs op je huid een lichte geur achterlaat.
  • Niet ver van het meer staat een fabriek die waspoeder maakt. Deze waspoeder bevat zand van Lake Salda. Het poeder is in staat om vlekken weg te wassen.
  • De modder die de oevers van het meer bedekt, helpt bij gewrichtsaandoeningen.

Wat te doen bij Lake Salda

Het Saldameer heeft een prachtige sfeer en zijdezacht kraterzand en biedt plaats aan veel activiteiten. Een perfecte ervaring voor natuurliefhebbers, maar ook voor diegene die van avontuur houden. De uitzichten zijn werkelijk waar adembenemend, maar denk niet dat dit het enige is wat er te doen is.

Kamperen bij Lake Salda

Een gedeelte van het natuurpark aan de oevers van Lake Selda is ingericht voor kamperen. Het is verboden om zelf je tent op te zetten in het natuurpark, maar gelukkig zijn er genoeg campings op het terrein waar je toch deze ervaring kan mee maken!

Ontdek de omgeving: Maak een wandeltocht

Als jij er van houdt om met je camera de prachtigste plekjes vast te leggen vanuit elke hoek, kies dan voor een wandeltocht. Ontdek het Saldameer aan de oever en wees getuige van onvergetelijke uitzichten. Eigenlijk is dit iets wat je gewoon moet doen. Het is zo prachtig om al die schoonheid van verschillende hoeken te zien.

Burdur - Lake Salda

Zwemmen en duiken

De grond van het Saldameer heeft een kleiachtige structuur en om deze reden wordt aanbevolen om niet te zwemmen in het meer. Er zijn gelukkig wel wat plekken die geschikt zijn om te zwemmen en waar je dus ook mag zwemmen. Alleen niet te ver en te diep. Wil je toch graag verder het helderblauwe water in? Er zijn mogelijkheden om hier te duiken.

Paragliding

Op 15 kilometer van het meer ligt een paraglidingschool, waar ze tandemvluchten aanbieden. Het uitzicht is prachtig en is ook nog eens een leuke activiteit voor de inmiddels verveelde kinderen. In de winter bevindt zich hier trouwens ook een skiresort, wat natuurlijk helemaal te gek is voor de kinderen!

Combineer het bezoek aan Lake Salda met Pamukkale

Ben je op vakantie in Antalya en ben je op zoek naar een leuke excursie, dan is Pamukkale echt een aanrader, het natuurfenomeen met warmwaterbronnen en een netwerk van rotsformaties en terrassen. En weet je wat nou mooi is, dit valt prima te combineren met een bezoek aan Lake Salda. Vanaf Antalya ben je binnen 2,5 uur bij het meer om vervolgens binnen 1,5 uur door te rijden naar Pamukkale. Ondanks dat wij vinden dat je Lake Salda gezien MOET hebben, kunnen wij ons ook wel voorstellen dat je hier niet de hele dag wil rondhangen en dat is dan bij deze ook opgelost!

Lake Salda

BOEK NU JOUW EXCURSIE

SHARE

BERICHTEN DIE JE OOK LEUK VINDT

LAAT EEN REACTIE ACHTER