Het einde van het jaar staat in Nederland volledig in het teken van de feestdagen. In Turkije vieren ze dan wel officieel geen kerst, toch hoef je je, mocht je in de decembermaand in Turkije zijn, geen zorgen te maken. Er zijn tal van festivalmarkten en evenementen om de kerstvreugde en feestdagen te delen met alle andere buitenlanders om je heen. Ontdek hier waar de leukste kerstmarkten en festiviteiten plaatsvinden.

Kerstmarkt Istanbul

Voor het derde jaar op rij, wordt er door Four Season Bosporus een echte kerstmarkt georganiseerd die een beetje op onze kerstmarkten lijkt. Er zijn ongeveer 100 kraampjes met artikelen, eetstalletjes met bijvoorbeeld Duitse hotdogs, muziekoptredens en je kunt er zelfs verschillende workshops volgen. Het sfeervolle festival vindt plaatst tussen 16 en 25 december. Ook aan de kinderen is gedacht, want er is ook een kleine schaatsbaan en reuzenrad. De markt is elke dag geopend van 12.00 tot 23.00 en in het weekend zelfs vanaf 11.00. Boek hier nu je tickets!

Noel Market

Dalida Datça, een luxe restaurant, organiseert op 18 december van 12.00 tot 20.00 een kerstmarkt met meer dan 100 souvenirkraampjes en kersttraktaties. Ben je in de buurt, ga dan zeker even langs. Datça heeft een prachtige natuur en de omgeving is heel fijn, dus een bezoekje aan deze plek is sowieso wel de moeite waard.

Trafo kerstmarkt

De Trafo kerstmarkt is een van de meest populaire kerstmarkten onder de buitenlandse inwoners van Bodrum. Het wordt jaarlijks gehouden en is tegenwoordig een echte traditie geworden. De kerstmarkt vindt plaats in Trafo Café, een soort theetuin die ook dienstdoet als cultureel centrum. Tijdens de kerstmarkt staat het hier vol met meer dan honderd kraampjes, eettentjes en worden er verschillende festiviteiten georganiseerd. Doe vooral gezellig mee, de toegang is gratis en de festiviteiten vinden plaats op 18 december tussen 11.00 en 19.00. Om 15.00 komt zelfs de kerstman nog langs voor de kleintjes, hiervoor wordt wel een kleine vergoeding gevraagd.

Alanya kerstmarkt

De Alanya kerstmarkt vindt dit jaar plaats op 17 en 18 december. Officieel noemt de gemeente het een Nieuwjaarsmarkt, maar onder de buitenlanders staat deze markt al jaren bekend als kerstmarkt. Er staan kraampjes, eetstalletjes en er vinden diverse optredens plaats.

kerstmarkten en festiviteiten in Turkije

Köyçeğiz tweedehandsmarkt

Op elke laatste zondag vindt er een tweedehandsmarkt plaats in Köyçeğiz. Op zondag 25 december zal deze markt volledig in het teken staan van nieuwjaar. Laat u niet afschrikken door het idee dat deze markt gewoon een vlooienmarkt is, zoals de naam al aangeeft, er zijn 370 kraampjes geregistreerd voor het evenement van dit weekend dat een scala aan ambachten, sieraden en keramiek en een breed scala aan lokale handgemaakte producten zal presenteren, die perfect kunnen dienen als cadeau voor de feestdagen.

Nieuwjaarsmarkt Bodrum

Pab Bodrum, gelegen aan het strand in Ortakent, is een van de populairste strandclubs van Bodrum, Een van hun nieuwste tradities is het houden van een Nieuwjaarsmarkt,  waarbij lokale ontwerpers en ambachtslieden hun werk tentoonstellen. Het zal dit jaar plaatsvinden in het weekend van 23 december tot 25 december en is geopend van 12.00 tot 18.00.

Nieuwjaarsavond Festival in Antalya

Van 23 december tot 31 december zal in Antalya een festival plaatsvinden om de feestdagen in te luiden. Het wordt gehouden in het Cam Piramit en er zullen verschillende feestelijke kraampjes aanwezig zijn en optredens plaatsvinden.

The Big Splash in Fethiye

Even iets heel anders dan een kerstmarkt, maar wij vonden het wel leuk om te benoemen. Op 1 januari vindt traditioneel The New Year’s Day Fancy Dress Dip plaats. Het daagt bewoners en toeristen uit om zich te verkleden om vervolgens een duik te nemen in zee. Het lijkt een beetje op de Nieuwjaarsduik in Nederland. Alle opbrengsten van dit evenement gaan naar goede doelen.

SHARE

BERICHTEN DIE JE OOK LEUK VINDT

LAAT EEN REACTIE ACHTER