De Turkse provincie Antalya ligt aan de zuidkant. Het beslaat een uitgestrekt gebied, dat zich uitstrekt langs de Middellandse Zeekust tot aan de regio Fethiye. De provincie is de nummer twee bestemming van Turkije. Bekende plaatsen onder toeristen zijn Side, Alanya en Belek.

Algemeen

Beste reistijd: mei t/m november
Vliegtijd: tussen 3,5 en 4 uur
Tijdverschil: In de zomertijd 1 uur, in de wintertijd 2 uur
Vliegvelden: Antalya Airport, Alanya-Gazipasa
Reistijd van vliegveld: Tussen de 30 minuten en 3 uur

Over Antalya

De provincie Antalya ligt aan de Turkse mediterrane kust. Het is een van de populairste bestemmingen in Turkije onder toeristen. Alles tussen Fethiye en Gazipasa valt onder de provincie Antalya, inclusief het populaire Side, Belek en Lara.

Beste reistijd

Antalya kent behoorlijk warme zomers. Zeker in juli en augustus komt de temperatuur tot ver in de 30 graden. Ga je liever voor iets minder heet weer? Dan is de lente ook een prachtige tijd om Antalya te bezoeken. Antalya is geen geschikte winterzonbestemming, omdat het dan relatief natte periodes kent. Uiteraard zijn de temperaturen, zeker vergeleken met Nederland, nog prima te doen.

Leuke weetjes

Antalya is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Antalya. Ze heeft ongeveer 700.000 inwoners. Antalya bestaat uit vijf stadsdelen: Konyaalti, Aksu, Muratpasa, Kepez en Dosemaelti. In de zomer kun je heerlijk genieten van de warme temperaturen, maar wist je dat je in Antalya ook heel goed kan skiën in de winter?

Zien & Doen in Antalya

Overnachten in Antalya

Eten & Drinken in Antalya

Goedkoop op vakantie naar Antalya? Dit zijn de beste aanbiedingen

Overnachten in Antalya

Meer bestemmingen in de buurt