Buitenlandse vakantiegangers vanuit Europa blijven Antalya binnenstromen en helpen het mediterrane juweeltje van Turkije aan de meest drukke zomer sinds de gevolgen van de coronapandemie.

De zuidelijke badplaats heeft dit jaar tot nu toe 8,5 miljoen buitenlanders zien aankomen, ter vergelijking, in 2021 waren het er 9 miljoen in een heel jaar. Deze grote opleving is te danken aan Europese vakantiegangers vanuit onder andere Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Ook toeristen uit Rusland en Oekraïne zorgen voor een enorme stijging. Voor Oekraïners is Turkije een veilig toevluchtsoord om te ontsnappen aan de oorlog die sinds dit jaar in hun land woedt. Voor Russen is Turkije een van de grootste alternatieven, sinds zij niet tot moeilijk naar Europa kunnen reizen vanwege de inval van Rusland in Oekraïne.

Turkije heeft ook te maken met een stijging van toeristen uit landen die Turkije eigenlijk nu pas ontdekken. Zo zien we in Antalya steeds meer toeristen uit Polen, Tsjechië, Servië en de Baltische staten.

Het doel volgens de Mediterranean Touristic Hoteliers and Investors Association (AKTOB) is om ook meer toeristen te trekken uit onder andere Nederland. Exacte cijfers over hoeveel Nederlanders de badplaats bezoeken hebben we niet, maar deze uitspraak zou kunnen betekenen dat dit het niveau van voor de coronapandemie niet bereikt heeft en er dus een stuk minder Nederlanders Antalya bezoeken, maar is dit ook zo?

Nederlanders op vakantie naar Turkije

Eerder dit jaar meldde Burhan Sili, raadslid van bestuur van de Turkish Tourism Promotion and Development Agency (TGA), de Turkish Hoteliers Federation (TÜROFED) en voorzitter van de Alanya Touristic Operators Association (ALTID) dat hotels in Antalya voor de zomer 2022 volledig volgeboekt waren. De koplopers met boeken waren toen Engeland, Duitsland, Polen en Nederland. Ook in het Nederlands nieuws is meermaals gebleken dat Turkije weer een van de populairste zonbestemmingen is onder Nederlanders. In de meivakantie was Turkije, volgens Zoover, ook al de winnaar onder last-minute boekingen. Daaruit kunnen we toch wel een voorzichtige conclusie trekken, ook voor Nederlanders is Turkije weer helemaal terug als vakantiebestemming!

SHARE

BERICHTEN DIE JE OOK LEUK VINDT

LAAT EEN REACTIE ACHTER