Turkije staat steeds meer bekend als een golfbestemming en wordt ook elk jaar populairder. De reden? De golfbanen met uitstekende faciliteiten, het klimaat en de fantastische golfresorts. Een ultieme golfvakantie dus, maar waar moet je eigenlijk allemaal aan denken voordat je met familie of golfvrienden op deze golfbestemming aankomt. Wij geven 10 tips voor de perfecte golfvakantie in Turkije. Ben je er klaar voor?

Golreis Golftime

Hoe boek je een golfvakantie?

Ondanks dat Turkije al jaren hoog op de lijstjes van beste golfbestemmingen behoort, zijn er maar weinig bedrijven in Nederland die echt volledig verzorgde golfreizen aanbieden. Helaas, zeggen wij met pijn in ons hart. Gelukkig zijn er nog genoeg andere opties. De beste en goedkoopste optie is om een resort te boeken bij een van de bekende reisorganisaties. Zeker in Belek, waar de afstanden relatief kort zijn, zit eigenlijk elke golfbaan wel dichtbij. Het enige is dat je wel entreekosten moet betalen, maar het hotel waar je verblijft kan wel bijna alles voor je regelen en reserveren. Toch ideaal.

De tweede optie is om echt alles los te boeken. Vliegticket, hotel/appartement in de buurt en de reservering bij de golfbaan. Vaak is dit alleen wel echt duurder dan een pakketreis en daarom raden wij dit niet perse aan. Mocht je het wel willen, zoek dan van te voren alles goed uit.

Hoe vind ik de beste golfbanen?

Heel simpel, wij hebben voor jou een lijstje met de beste golfbanen in Belek gemaakt. Deze krijgen over het algemeen goede recensies, hebben mooie faciliteiten en de golfbaan is goed verzorgd.

Welke handicap heb je nodig in Turkije?

Bijna alle golfbanen in Turkije kennen een handicapeis. De handicapeis is vaak 28(mannen)/36(vrouwen). Voldoe je niet aan deze eis, ga daar dan ook echt vooral niet golfen. De eis is er niet voor niets en wij vragen ons af of je er heel gelukkig van wordt. Vaak zijn de banen veel te moeilijk en heb je ook nog eens te weinig tijd om de volledige baan uit te spelen. Niet echt de onvergetelijke ervaring waar je op hoopte, waarschijnlijk.

Wij hebben een klein onderzoekje gedaan en bijvoorbeeld de Titanic Golf Club heeft geen handicapeis, hier kun je dus lekker op je gemak spelen en ervaring op doen. Bij deze golfclub zit ook nog eens een ultraluxe golfresort met alles er op en er aan. Een uitstekende keuze voor een allereerste golfvakantie naar Turkije!

Golftas mee op reis

Mocht je een golfreis naar Turkije overwegen, dan zal je waarschijnlijk met het vliegtuig gaan. Dan kom je ook gelijk voor de keuze te staan: Je eigen golftas meenemen of golfclubs ter plekke huren. Dat laatste is leuk als je een echte beginner bent en gewoon wat wil oefenen. Ben je wat professioneler, dan neem je uiteraard je eigen clubs mee. Het duurt vaak een tijdje voordat je gewend bent aan andere clubs en die tijd heb je niet voor die paar dagen vakantie.

De meeste zullen dus kiezen om hun eigen golfclubs mee te nemen, maar hoe neem je die eigenlijk mee in het vliegtuig? Bij de meeste maatschappijen zal je daar wel apart voor moeten bijbetalen. SunExpress heeft bijvoorbeeld een apart golfpakket als je van en naar Antalya vliegt. Voor €44,99 kun je dan een golftas tot 32 kilo meenemen, krijg je wat eten aan boord en mag je een stoel uitzoeken. Bij Turkish Airlines mag je, zonder bijbetalen, één golftas meenemen. Vlieg je met Corendon of Transavia, dan betaal je weer een stuk meer. Je moet vaak de golfbagage apart aanmelden bij de maatschappij. Weet je met welke maatschappij je vliegt, zoek dan goed uit hoe je een golftas precies meeneemt, zodat je niet voor verrassingen komt te staan tijdens het inchecken van de bagage.

Zijn jouw golfspullen goed verzekerd?

Bij een golfreis naar het buitenland is het verstandig om je goed te verzekeren. Kijk wat je bestaande reisverzekeringen dekken en overweeg om een aparte verzekering aan te vragen voor je golfspullen. Deze zijn vaak duur en er kan altijd van alles misgaan. Denk aan beschadigingen tijdens de vliegreis of diefstal. Je wil gewoon dat dit goed geregeld is. Er zijn verzekeringsmaatschappijen die speciale golfverzekeringen aanbieden. Vraag hen vooral naar de mogelijkheden en vergelijk de prijzen met elkaar.

Het bezoeken van een golftoernooi

Er worden enorm veel (internationale) toernooien gespeeld in Turkije. Als je dan toch komt voor een golfvakantie, dan is het misschien wel leuk om ook een echt golftoernooi mee te maken. Wij hebben voor jou een agenda met alle golftoernooien in Turkije gevonden. Dan kun je precies zien welk golftoernooi op welke plek gespeeld wordt tijdens jouw vakantie.

SHARE

BERICHTEN DIE JE OOK LEUK VINDT

LAAT EEN REACTIE ACHTER