Belek, ook wel de golfgoudkust genoemd, is de laatste jaren steeds populairder geworden onder golfers. De banen liggen allemaal redelijk dicht bij elkaar, dus je kan tijdens een golfvakantie op verschillende banen spelen. Na het spelen, kan je je lekker laten verwennen in een van de ultra deluxe hotelresorts, want ook daar staat Belek om bekend. Het lekkere mediterrane klimaat, de luxe hotels en de geweldige golfbanen. Het is gewoon de combinatie wat Belek misschien wel de mooiste golfbestemming ter wereld maakt. Wil jij dit ook eens ervaren, lees dan snel verder, want hier vind je de 8 beste golfbanen in Belek en in welk hotel je het beste kan verblijven.

Dit zijn volgens ons de 8 beste golfbanen in Belek:

1. The Montgomerie Maxx Royal Golf Club

Deze golfbaan is misschien wel de moeilijkste van alle golfbanen in Belek. Het is een bijzondere baan, lang met veel bunkers, heeft 18 holes en 72 par. De baan is gebouwd op 104 hectare dennenbos en is zelfs beroemd bij de professionele golfspelers. Ook wordt er jaarlijks de Maxx Royal Cup gehouden. Dit is gewoon de perfecte golfbaan voor iedereen die op zoek is naar een beetje uitdaging.

Dit fantastische hotel ligt 100 meter van de golfbaan

Maxx Royal Belek Golf Resort

2. Carya Golf Club

Carya Golf Club krijgt enorm goede recensies en dat is natuurlijk niet voor niets. Het is een baan voor echte kampioenen en professionals, dus iedereen kan hier prima uit de voeten. Het is aangelegd op het iets meer glooiende gedeelte van Belek en het wordt omringd door prachtige bossen. De baan heeft 18 holes, is 7186 meter lang en 72 par. De golfclub is de eerste verlichte golfbaan van Europa, waardoor je hier ook in de avonduren je prima kan vermaken.

3. Gloria Golf Club

Gelegen in het hart van het prachtige Belek en de enige golfclub in Turkije met 45 holes. De Gloria Golf Club zal de echte golfliefhebber niet teleurstellen, want de baan heeft vier grote meren en 67 bunkers en is geschikt voor alle niveaus.

Gloria Golf Resort is één van de eerste golfhotels van Belek en ligt direct aan de golfbaan

Gloria Golf Resort

4. Antalya Golf Club

De Antalya Golf Club heeft twee banen. De Pasha en de Sultan golfbaan en beiden hebben 18 holes. De golfclub heeft diverse topfaciliteiten en is geschikt voor ieder niveau. Met haar mooie uitzicht, professionele golfomstandigheden en het lekkere weer is het ook niet gek dat deze golfclub hoog op ons lijstje staat. Voor een onvergetelijke golfervaring, moet je zeker even een balletje slaan bij deze club.

5. Cornelia Golf Club

De Cornelia Golf Club is aangelegd door Faldo Design Company en is werkelijk waar fantastisch. Het is een topgolfbaan met 27 zeer uitdagende holes met vaak smalle fairways in het kenmerkende pijnbomenlandschap van Belek. Helaas is het niet echt een baan voor beginners, want zelfs de echte golfliefhebber zal op deze baan van goede huizen moeten komen.

6. Titanic Deluxe Golf Club

Titanic Golf Club beschikt over 27 holes, bestaande uit drie secties van negen holes. Doordat de golfbaan uit meerdere delen bestaat, zal de golfer worden geconfronteerd met alle soorten golfuitdagingen. Van meren tot rivieren, tot bomen en duinen. Deze golfbaan voldoet aan alle eisen van een veeleisende golfer en is voor elk niveau geschikt. De hele uitstraling maakt dat dit, in deze omgeving, een van de prettigste banen is om op te spelen.

Titanic Deluxe Golf ligt direct aan de golfbaan

Titanic Deluxe Golf Belek

7. Sueno Golf Club

De Sueno Golf Club heeft twee banen, de Sueno Pine baan en de Sueno Dunes baan, waarvan de eerste de moeilijkste is. Dit komt onder andere door de vele waterpartijen die de baan kent. Beide banen zijn trouwens goed onderhouden en zal je veel golfplezier brengen.

De golfbaan ligt letterlijk in de achtertuin

Sueno Deluxe

8. Kaya Palazzo Golf Club

De Kaya Palazzo Golf Club is een relatief jonge baan, maar het doet echt niet onder voor andere banen. De baan is gebouwd op 650.000 m2 dennenbos en heeft 18 holes. Het is niet de meest luxe golf club, maar alle faciliteiten zijn aanwezig voor een fijne golfmiddag in het lekker mediterrane klimaat.

Golfen naast de deur

Kaya Palazzo Belek

SHARE

BERICHTEN DIE JE OOK LEUK VINDT