Wist jij dat Turkije een erg geliefde filmlocatie is? Turkije heeft dan ook unieke landschappen, is erg veelzijdig en Istanbul is ook nog eens een van de mooiste steden ter wereld. Het is dan ook niet voor niets dat grote blockbusters en Oscar winnende films in Turkije zijn gemaakt. We selecteerden een aantal films om je mee te nemen langs de meest iconische filmlocaties in Turkije.

From Russia With Love (1963)

James Bond is gek op Turkije, er zijn hier namelijk al drie films opgenomen. De populairste filmscène van ‘From Russia With Love’ werd opgenomen in de Basilica Cisterne in Istanbul. Ook is het Topkapi Paleis te zien en verlaat James Bond, toen gespeeld door Sean Connery, met de Oriënt Express de stad.

The World is Not Enough (1999)

In deze film bevrijdt James Bond, gespeeld door Pierce Brosnan, M vanuit haar benarde positie in de Leandertoren. Dit is een eilandje in Istanbul op de Bosporus. Het eiland is ook te zien in de film ‘Hitman’ uit 2007 en komt in de Turkse hit serie ‘Kurtlar Vadisi’ vaak in beeld.

Skyfall (2012)

Een beetje liefhebber van James Bond, herinnert zich zeker de openingsscène, waar Daniel Craig als James Bond de achtervolging inzet over de daken van de Grand Bazaar in het historisch centrum in Istanbul. Ook in andere scènes komt Istanbul veelvuldig voorbij.

Istanbul

Argo (2013)

De Oscarwinnaar ‘Argo’ uit 2013 is deels gefilmd in Istanbul. Het verhaal zelf speelt zich echter af in Teheran, in Iran. In de film zie je onder andere de Bosporus, De Blauwe Moskee en de Hagia Sophia voorbijkomen.

Inferno (2016)

Dan Brown’s bestseller brengt Tom Hanks in zijn rol als Professor Langdon naar het ondergrondse waterreservoir de Basilica Cisterne in Istanbul. Hier werden de laatste, spannende slotscènes gefilmd. De Basilica Cisterne is een populaire filmlocatie, vanwege haar mysterieuze decor van honderdeden zuilen, schaduwen en waterspiegelingen. De Basilica Cisterne is tegenwoordig ook weer open voor bezoekers, zeker een bezoekje waard!

5x wereldberoemde films opgenomen in Turkije

SHARE

BERICHTEN DIE JE OOK LEUK VINDT

LAAT EEN REACTIE ACHTER