Het kasteel van Marmaris en het Archeologisch Museum is het enige grote historische monument en het enige museum in Marmaris. Het is een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis. De indrukwekkende structuur van het kasteel heeft moeilijke tijden doorstaan, is getuigen geweest van historische gebeurtenissen. Tegenwoordig is het het symbool geworden voor toeristen die het gebied bezoeken. De haven van Marmaris hoort ook bij de leukste dingen om te doen in Marmaris.

Wat te zien?

Het kasteel van Marmaris

Het uitzicht vanaf het kasteel van Marmaris is werkelijk waar fantastisch. Het is dan ook met recht het beste uitzichtpunt met uitzicht op de baai van Marmaris. Een echte aanrader voor een dagelijks bezoek om te genieten van het panorama uitzicht, zowel overdag als ‘ s nachts. Verder bieden de kasteelmuren een unieke inkijk in de defensieve architectuur van de Ioniërs en de Ottomanen. Bezoekers kunnen langs de muren lopen en het prachtige uitzicht op de stad en over zee observeren.

Kasteel van Marmaris

Het archeologisch museum

Het museum bevat tal van artefacten en tentoonstellingen uit de Hellenistische, Romeinse en Byzantijnse periodes. Je kan hier oude munten, sculpturen en aardewerk zien en meer te weten komen over het dagelijks leven van de mensen die hier woonden.

Het museum heeft zeven binnenruimtes;

  • Twee daarvan zijn ingericht als archeologielounge.
  • Een van hen is georganiseerd als een etnografie lounge.
  • Resterende gebieden worden gebruikt als kunstgalerijen en opslag.

Tips voor bezoeken

  • Het wordt zeker aangeraden om comfortabele schoenen te dragen, omdat de kasteelmuren vrij steil zijn.
  • Je kan een rondleiding krijgen door het kasteel en het museum, waardoor je meer inzicht krijgt in de geschiedenis en architectuur van de plek.
  • Het is raadzaam dat je het kasteel en het museum in de ochtend of late namiddag bezoekt, dit om de ergste hitte van de dag te vermijden. 

Entree, tickets en tours

  • Entree: Je betaalt 100 TL om de plek en het museum te bezoeken. Heb je een Müzekart, dan kun je gratis naar binnen.
  • Er zijn verschillende rondleidingen beschikbaar rondom het kasteel en het museum. Wij raden aan om dit dan ook ter plekke te boeken.

Geschiedenis van het kasteel van Marmaris

Het kasteel van Marmaris werd gebouwd door de Ioniërs in 1044 voor Christus om hun nederzettingen te verdedigen tegen aanvallen van piraten. Later werd het in de 16e eeuw door de Ottomanen herbouwd tijdens het bewind van Suleiman de Grote. Het kasteel ligt op de haven, waardoor het echte de perfecte locatie was voor defensie doeleinden.

Ook Suleiman de Grote herbouwde en verbreedde het tijdens de strijd voor het Griekse eiland Rhodos in 1522. Hij gebruikte het kasteel als militaire basis voor zijn troepen. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd het kasteel aangevallen door een Franse vloot en had het enorme schade.

Tot de jaren 1970 werd de plek gewoon bewoond. Er zijn 18 huizen, een fontein en een boog in het kasteelgebied. Pas in de jaren 1980-1990 werd het kasteel gerestaureerd en doet het dienst als archeologisch museum sinds 1991.

Door de geschiedenis heen heeft het kasteel talloze veldslagen en belegeringen gezien, waaronder van de Perzen, Alexander de Grote en de Rhodos-ridders. Het werd ook bezet door de Fransen in de 18e eeuw en speelde verder een belangrijke rol in de verdediging van het Ottomaanse Rijk.

Contact

  • Locatie: Tepe, 30. Sk No:54, 48700 Marmaris/Muğla

  • Openingstijden: Dagelijks van 09.00 tot 20.30

SHARE

BERICHTEN DIE JE OOK LEUK VINDT

LAAT EEN REACTIE ACHTER