Let op: Dit bericht geldt alleen voor diegene met een onbepaalde ikamet uitgegeven v00r 2020!

Volgens officiële bronnen kunnen er problemen ontstaan met onbepaalde ikamets die uitgegeven zijn voor 2020. De Dienst Vreemdelingenregistratie (Göç Idaresi) is hier voor verantwoordelijk. Heb jij dus nog een ikamet die voor 2020 is uitgegeven, ga dan naar de dichtstbijzijnde Göç Idaresi voor meer informatie.

De procedure

  • Bij de Göç Idaresi krijg je een formulier mee die je volledig in moet vullen, zorg dat alle informatie klopt met wat je ooit hebt opgegeven toen je jouw ikamet aanvroeg.
  • Betaal 356 lira bij het belastingkantoor
  • Ga vervolgens terug naar het migratiekantoor met het betaalbewijs van het belastingkantoor, jouw originele paspoort, kopie van de pasfotopagina en jouw huidige ikamet. Pasfoto’s zijn in principe niet nodig, deze halen ze uit het systeem (Bij sommige migratiekantoren heb je een afspraak nodig, maar dat hoor je wel als je jezelf meldt aan de balie)
  • De huidige ikamet wordt vervolgens in beslag genomen en je krijgt een papieren certificaat mee als bewijs. Hiermee mag je het land verlaten tot een maximum van 15 dagen. De nieuwe ikamet wordt geprint en opgestuurd naar jouw adres.

In vergelijking met de vorige kaart, is er wel één ding veranderd. De kaart is niet meer, zoals hiervoor onbeperkt geldig, maar moet elke vijf jaar worden vernieuwd met dezelfde procedure als hierboven staat beschreven.

SHARE

BERICHTEN DIE JE OOK LEUK VINDT

LAAT EEN REACTIE ACHTER