Belek is een moderne en vrij nieuwe vakantieplaats. Ze staat voornamelijk bekend om de mooie omliggende natuur en de diverse prachtige golfbanen en wordt ook wel de stad van luxe genoemd.

Algemeen

Beste reistijd: mei t/m november
Vliegtijd: tussen 3,5 en 4 uur
Tijdverschil: In de zomertijd 1 uur, in de wintertijd 2 uur
Vliegvelden: Antalya Airport
Reistijd van vliegveld: Ongeveer 1 uur

Over Belek

Belek is vooral gericht op golfen, winkelen en het strandleven. Daarom is het toch minder gezellig dan in andere Turkse badplaatsen. Er zijn weinig bezienswaardigheden en uitgaansgelegenheden. De stad staat bekend als een luxe stad en dat zie je terug in de ultra luxe hotels. Voor een familievakantie is Belek misschien niet interessant, maar als je op zoek bent naar een rustige zonvakantie, terwijl je aan alle kanten in de watten wordt gelegd, dan is er geen betere bestemming dan Belek.

Beste reistijd

Belek kent behoorlijk warme zomers. Zeker in juli en augustus komt de temperatuur tot ver in de 30 graden. Ga je liever voor iets minder heet weer? Dan is de lente ook een prachtige tijd om Belek te bezoeken. Belek is geen geschikte winterzonbestemming, omdat het dan relatief natte periodes kent. Uiteraard zijn de temperaturen, zeker vergeleken met Nederland, nog prima te doen. Belek is in de winter wel geschikt voor de echte golfliefhebber!

Leuke weetjes

Wist je dat Belek met name bekend staat om haar mooie golfbanen? De meeste golfbanen bevinden zich tussen het strand en het centrum. Belek heeft maar liefst 11 golfbanen, geschikt voor zowel amateurs als professionals. Door haar luxe uitstraling, zul je ook merken dat de prijzen in Belek hoger liggen dan in andere toeristische gebieden. De restaurants, winkeltjes en alles er omheen is net wat duurder.

Zien & Doen in Belek

Overnachten in Belek

De mooiste golfresorts in Belek? Dit zijn de beste aanbiedingen

Meer bestemmingen in de buurt

Meer over Belek