Het liefst betaal je natuurlijk geen cent te veel voor vakanties, maar dat is tegenwoordig niet altijd makkelijk. Vakanties naar het buitenland zijn de laatste jaren fors in prijs gestegen. Dit geldt ook voor Turkije. De tijd dat je voor een dubbeltje op de eerste rang ultraluxe vakantie kan vieren, is ook hier helaas voorbij. Maar, dat wil niet zeggen dat je geen goedkope reizen kan vinden. Je kan op heel veel dingen gelukkig nog besparen. Met deze 10 tips vind jij alsnog een goedkope vakantie naar Turkije, kijk je mee?

Boek een pakketreis

Meestal is het boeken van een pakketreis goedkoper. Een pakketreis is een vlucht + hotel + transfer samen voor één prijs. Reisorganisaties hebben vaak grote inkoopcontracten met hotels en vliegmaatschappijen, waardoor ze grote aantallen voor lage prijzen kunnen inkopen. Hierdoor is het makkelijker een goedkope vakantie te boeken als pakket, dan wanneer je zelf het hotel, vlucht en transfer regelt.

All Inclusive vakanties boeken

Een All Inclusive vakantie mag dan op het eerste gezicht duur lijken, maar dat is het gewoon echt niet. Ook het dagelijks leven in Turkije, zoals de boodschappen of uiteten gaan, wordt steeds duurder. Dit geldt al helemaal voor alcohol. Boek All Inclusive en hou je portemonnee de rest van de vakantie in je zak. Het niet hoeven koken op vakantie, is natuurlijk ook nog een bijkomend voordeel.

Ontwijk het hoogseizoen

Geen kinderen die naar school moeten? Ontwijk dan vooral het hoogseizoen en de schoolvakanties. Hoe hoger de vraag, hoe hoger de prijs, dit geldt helaas ook voor vakanties. Uit onderzoek is gebleken dat je in juni de meeste kans hebt op een goedkope vakantie. Wat ons betreft is juni ook nog eens de perfecte maand voor een zonvakantie naar Turkije. Win-win zou je zeggen!

Boek een hotel buiten de populaire resorts

We kennen allemaal wel Alanya, Lara, Bodrum en Marmaris. Dit zijn over het algemeen dure bestemmingen. Kijk eens buiten deze populaire resorts. Zo heb je bijvoorbeeld op 30 minuten afstand van Alanya het stadje Türkler. Hier vind je ook prachtige hotels, een leuke omgeving en is over het algemeen goedkoper dan Alanya zelf.

Kies een centrale ligging

Hoewel centraal gelegen hotels over het algemeen dus duurder zijn, is het toch handig om voor jezelf een paar opties op een rijtje te zetten. Als jij bijvoorbeeld elke dag naar Alanya wil, dan is het niet handig om vervolgens in een hotel op 30 minuten afstand te boeken. De taxi’s worden in Turkije ook steeds duurder, waardoor je eigenlijk niks meer hebt aan een goedkoper hotel. Maak dus voor jezelf de afweging of dit voor jou ook geldt.

Vlieg van een alternatieve luchthaven

De meeste kiezen er nog steeds voor om via Schiphol te vliegen. Het ligt voor veel mensen lekker centraal en biedt de meeste bestemmingen aan. Toch is Schiphol vaak geen goedkope optie. Een gemakkelijke tip om te besparen is dus om te kiezen voor een alternatieve luchthaven. Dit geldt voor losse vliegtickets, maar ook zeker voor pakketreizen. Als je goed zoekt, kan het je zomaar een paar honderd euro schelen. Dat is zeker de moeite waard.

Tips voor alternatieve luchthavens:

Boek je goedkope vakantie op het juiste moment

Een last minute klinkt interessant, toch is het niet altijd goedkoper. Heb je bepaalde wensen, zit je vast aan een bepaalde periode of ga je met een heel gezin op vakantie, dan kan vroeg boeken een hele hoop geld schelen. Ook hebben reisorganisaties vaak vroegboekkortingen, die zeker interessant zijn om in de gaten te houden.

Een last minute boeken

Zit je nergens aan vast, maakt het je niet uit wanneer je precies vertrekt en weer terugkomt en heb je ook geen voorkeur voor een bepaalde plek, kies dan voor een last minute. Met een last minute boeken bedoelen we niet 6 weken van te voren, maar echt 2-3 dagen van te voren. Niemand wil lege hotelkamers of vliegtuigstoelen, dus de prijzen zullen in die laatste dagen ontzettend omlaag gaan. Uit onderzoek is gebleken dat de prijs juist vier weken voor vertrek weer enorm stijgt. Daarom bespaar je alleen op een extreme last minute veel geld.

Volg ons op social media

Wij zijn de hele dag op zoek naar de beste dagaanbiedingen. Deze delen wij vervolgens op onze facebook en instagram. Hou deze pagina’s dus vooral in de gaten en volg ons!

Go local

Als je eenmaal op de bestemming bent aangekomen, kun je ook nog een hele boel geld besparen. Vermijd de toeristische restaurants en eet waar de locals ook eten. In deze Turkse lokantası kun je echt overheerlijk eten voor een heel fijn prijsje. Misschien maak je ook nog wel contact met de lokale bevolking, hoe leuk is dat!

SHARE

BERICHTEN DIE JE OOK LEUK VINDT

LAAT EEN REACTIE ACHTER