Alanya is één van de drukst bezochte badplaatsen aan de Turkse Rivièra. Ze staat bekend om haar 300 dagen zon, witte stranden, het lekkere eten en mooie cultuur.

Algemeen

Beste reistijd: mei t/m november
Vliegtijd: tussen 3,5 en 4 uur
Tijdverschil: In de zomertijd 1 uur, in de wintertijd 2 uur
Vliegvelden: Alanya-Gazipasa, Antalya Airport
Reistijd van vliegveld: Alanya-Gazipasa: 30 minuten, Antalya Airport: 2,5 uur

Over Alanya

Alanya ligt aan de Turkse mediterrane kust. Het is één van de grootste en meest populaire vakantieoorden in Turkije, voornamelijk vanwege het heerlijke weer, maar ook door haar veelzijdigheid. Plezier voor jong en oud gegarandeerd.

Beste reistijd

Alanya kent behoorlijk warme zomers. Zeker in juli en augustus komt de temperatuur tot ver in de 30 graden. Ga je liever voor iets minder heet weer? Dan is de lente ook een prachtige tijd om Alanya te bezoeken. Alanya is geen geschikte winterzonbestemming, omdat het dan relatief natte periodes kent. Uiteraard zijn de temperaturen, zeker vergeleken met Nederland, nog prima te doen.

Geschiedenis

Het is niet precies bekend wanneer de stad gesticht is, maar de eerste bevindingen in dit gebied zijn zeker 20.000 jaar oud. De stad was, toen nog bekend als Coracesium, door de strategische ligging de perfecte uitvalsbasis voor piraten. In de 7e eeuw werd de stad verover door de Seldjuken en groeide de stad zeer snel. Er werd opdracht gegeven voor de bouw van de Rode Toren en de scheepswerf, die nog steeds symbolen zijn van Alanya. In 1933 bezocht Mustafa Kemal Atatürk deze stad en gaf het toen pas de naam die het nu heeft, Alanya.

Zien & Doen in Alanya

Overnachten in Alanya

Eten & Drinken in Antalya

Goedkoop op vakantie naar Alanya? Dit zijn de beste aanbiedingen

Meer bestemmingen in de buurt

Meer over Alanya