Op zoek naar vliegtickets naar Turkije? Dan ben je hier op het goede adres. Wij hebben namelijk alle informatie op een rijtje gezet, vertellen over de beste vliegmaatschappijen en hun voor- en nadelen en zorgen er op deze manier voor dat jij de beste vliegmaatschappij kunt kiezen die helemaal bij jou voorkeuren past!

De beste vliegmaatschappijen naar Turkije

Turkish Airlines (THY)

Zonder twijfel, Turkish Airlines is een van de grootste vliegmaatschappijen ter wereld. Turkish Airlines, dat werd opgericht in 1933, is al diverse keren uitgeroepen tot ‘beste vliegmaatschappij van Europa’ in de laatste jaren. Maar wat maakt Turkish Airlines nou zo goed? Het is een combinatie van vele factoren. De goede service voor economy class passagiers en het gratis eten aan boord, wat ook eens van zulk goede kwaliteit is, dat ze al meerdere malen prijzen hebben gewonnen voor de catering. De meeste vliegtuigen hebben Wifi aan boord en schermen om televisie te kunnen kijken. Verder vliegt THY naar 127 landen, 292 steden en 300 vliegvelden, waardoor je eigenlijk met deze vliegmaatschappij overal ter wereld kunt komen.

Zijn er dan echt geen nadelen? Oh ja, zeker wel. Aan alle luxe en comfort hangt wel een behoorlijk fors prijskaartje, zeker in vergelijking met andere Turkse vliegmaatschappijen.

Voor- en nadelen
 • De goede service en comfort voor economy class passagiers
 • Gratis goed eten aan boord voor iedereen
 • Wifi in bijna alle vliegtuigen
 • Komt vanaf Schiphol op vrijwel elke bestemming in Turkije
 • Duurder dan de meeste andere vliegmaatschappijen
 • Turkish Airlines vliegt alleen vanaf Schiphol

 • Tegenwoordig zit er geen ruimbagage meer bij als je het simpele ticket boekt, daarvoor moet je dus al upgraden naar een pakket hoger. 

Vliegroutes vanuit Nederland

Met Turkish Airlines kom je vanaf Schiphol naar elke stad in Turkije, uiteraard wel met een tussenstop op Istanbul. Dat laatste is helemaal niet ingewikkeld en super goed te doen, zeker als je tijdens het boeken in de gaten houdt hoe lang je overstaptijd is. In principe heb je aan twee uur overstaptijd meer dan genoeg! Zorg dat je het ticket als pakket boekt bij Turkish Airlines, mocht je dan de aansluitende vlucht missen, zorgen zij dat je overgezet wordt op een vlucht later!

Turkish Airlines vliegt niet vanaf andere vliegvelden in Nederland.

Corendon Airlines

Corendon Airlines is een andere populaire Turkse vliegmaatschappij, niet te verwarren met Corendon Nederland. Toch verschilt het niet zoveel van elkaar hoor. Vaak als je bij Corendon Nederland een pakketreis boekt naar Turkije, vlieg je bijvoorbeeld met Corendon Airlines (CAI). Alle informatie die je hier vindt, gaan echter over Corendon Airlines.

Corendon Airlines is opgericht in 2000 en biedt de passagiers een veilige en comfortabele vlucht. Ze werden zelfs al eens uitgeroepen ‘schoonste vliegmaatschappij ter wereld’. Vanuit Nederland kun je met Corendon Airlines op veel Turkse bestemmingen vliegen, ook vanuit andere vliegvelden dan Schiphol.

Voor- en nadelen
 • De klantvriendelijkheid en comfort

 • Je kunt vanaf verschillende vliegvelden vliegen naar bestemmingen binnen Turkije
 • Zit in een goedkopere prijsklasse dan Turkish Airlines

 • Minder entertainment aan boord, zoals wifi en schermpjes

 • Geen gratis eten en drinken aan boord

Vliegroutes vanuit Nederland

Schiphol: Antalya, Izmir, Konya, Bodrum, Dalaman
Rotterdam-The Hague Airport: Antalya, Kayseri, Konya
Eindhoven Airport: Kayseri, Antalya
Groningen Airport Eelde: Antalya, Bodrum
Maastricht Aachen Airport: Antalya, Bodrum

Pegasus Airlines

Pegasus Airlines is een van de bekendste vliegmaatschappijen van Turkije en zelfs na Turkish Airlines de grootste. Je zou Pegasus Airlines het goedkopere alternatief kunnen noemen. De kwaliteit is nog steeds goed, maar je krijgt wel minder luxe en comfort. Zo is eten en drinken aan boord niet gratis en mag je standaard minder bagage meenemen. Bij Pegasus Airlines betaal je voor een simpel tickets en alles wat je extra wil, daar moet je voor betalen. Gelukkig heeft Pegasus ook een duur pakket, deze komt wel in de buurt van een Turkish Airline ticket, maar nogmaals, daar betaal je dan ook fors voor.

Een ander nadeel is dat Pegasus Airlines alleen vanuit Nederland vliegt op Sabiha Gökçen. Dit is het kleine vliegveld van Istanbul, gelegen in Aziatische Istanbul. Vanuit hier zijn de overstapmogelijkheden beperkter dan met Turkish Airlines op het grote Istanbul vliegveld.

 • De betaalbaarheid van een simpel ticket
 • Je kunt vanaf verschillende Nederlandse vliegvelden vliegen naar Istanbul Sabiha Gökçen
 • Je vliegticket is makkelijk te upgraden, zodat je meer bagage mee mag nemen en kan genieten van wat luxe aan boord

 • Je moet bij een simpel ticket voor alles extra betalen, zoals eten en drinken aan boord, koptelefoontje

 • Je landt op Sabiha Gökçen, waardoor overstapbestemmingen beperkter zijn

Vliegroutes vanuit Nederland

Schiphol: Istanbul Sabiha
Rotterdam-The Hague Airport: Istanbul Sabiha
Eindhoven Airport: Istanbul Sabiha

 

SunExpress

SunExpress is ook een betrouwbare vliegmaatschappij en werkt samen met Turkish Airlines en het Duitse Lufthansa. Het is een lowbudget airline en is een van de redenen dat passagiers vaak voor deze vliegmaatschappij kiezen. De service is eigenlijk een beetje hetzelfde als Pegasus. Bij een standaard vliegticket zit zelfs gewoon al 20 kg bagage bij, zonder dat je daarvoor dus extra moet betalen.

Verder heb je nog 2 extra pakketten waar je uit kan kiezen, hierbij krijg je bijvoorbeeld gratis eten en drinken aan boord en kun je meer bagage bij boeken. Toch kun je bij SunExpress, met het standaard ticket ook al prima uit de voeten.

Het grote voordeel van SunExpress is dat veel bestemmingen in Turkije te bereiken zijn met een directe vlucht, ook in de winterperiode. Verder zijn ook de nog iets minder bekende bestemmingen te bereiken met een overstap op het vliegveld van Izmir.

Voor- en nadelen
 • Zelfs bij een standaard ticket zit al 20 kg bagage
 • SunExpress vliegt vanaf verschillende Nederlandse vliegvelden direct naar een paar populaire bestemmingen binnen Turkije, ook in de winterperiode (vanaf schiphol)

 • Je vliegticket is makkelijk te upgraden, zodat je meer bagage mee mag nemen en kan genieten van wat luxe aan boord

 • Bij een standaard ticket krijg je geen eten- en drinken aan boord
Vliegroutes vanuit Nederland

Schiphol: Ankara, Antalya, Dalaman, Izmir, Kayseri, Konya,
Rotterdam-The Hague Airport: Antalya, Izmir
Eindhoven Airport: Antalya, Izmir

TUI

Bij TUI kun je ook losse vliegtickets kopen. Onze voorkeur gaat dan wel niet meteen uit naar Nederlandse maatschappijen, maar wil je dat wel, dan is TUI een alternatief. Bij TUI is het heel simpel, je koopt een ticket en voor de rest moet je alles apart betalen. Stoelreservering, eten & drinken aan boord, ruimbagage, noem het maar op. Ook is er bij veel vliegtuigen geen entertainment meer aanwezig, dus neem ook zeker je iPad mee! TUI brengt je gewoon van a naar b en laten we eerlijk zijn, eigenlijk hoeft een vliegtuig niet meer te doen toch?!

Voor- en nadelen
 • Nederlandssprekend personeel aan boord
 • Nederlandssprekende klantenservice en je kunt met iDeal betalen op de website
 • Je betaalt voor ruimbagage, eten- en drinken aan boord, stoelreservering etc.

 • Er bestaat een kans dat er geen entertainment (schermpje) aan boord is

Vliegroutes vanuit Nederland

Schiphol: Antalya
Eindhoven: Antalya

SHARE

BERICHTEN DIE JE OOK LEUK VINDT