Istanbul is de grootste en belangrijkste stad van Turkije. De stad is een combinatie van een oude en moderne stad, evenals een islamitische en westerse mengeling van culturen. Er zijn maar weinig steden ter wereld zo mooi en bijzonder als Istanbul.

Algemeen

Aantal inwoners: 15,5 miljoen
Beste reistijd: 
april tot mei en september tot november
Vliegtijd: Rond de 3 uur
Tijdverschil: In de zomertijd 1 uur, in de wintertijd 2 uur
Vliegvelden: Istanbul Airport, Sabiha Gökçen

Over Istanbul

Istanbul is de grootste en belangrijkste stad van Turkije. Het is tegenwoordig uitgegroeid tot een wereldstad, waar je zowel de Europese als de Aziatische cultuur kan opsnuiven. Een islamitische en westerse mengeling van culturen. Van ouderwets tot juist heel moderne. Een mooie en uitdagende vakantiebestemming.

Beste reistijd

De winters in Istanbul kunnen aan de koude kant zijn en zeker de laatste jaren valt er heel wat sneeuw. Daarom zijn de wintermaanden misschien wat minder geschikt voor een citytrip. Juli en augustus zijn relatief heet. De beste reisperiode is dan ook van april tot mei en van september tot november. Mocht je niet van heel veel drukte houden, dan zou je ook nog eventueel voor maart kunnen kiezen. Het weer is dan ook al redelijk, al kan het, als je pech hebt, ook nog behoorlijk nat zijn.

Leuke weetjes

Wist je dat Istanbul als enige stad op de wereld op twee continenten ligt, namelijk Europa en Azië. Ook introduceerden de Ottomanen in 1453 voor het eerst koffie in Istanbul. Daar werd ook de allereerste koffiezaak geopend. Dat is niet het enige wat ze als eerste deden, ook de allereerste overdekte bazaar werd in 1461 in Istanbul gebouwd. Deze is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste overdekte bazaars ter wereld.

Zien & Doen in Istanbul

Eten & Drinken in Istanbul

Goede accommodatie voor jouw stedentrip naar Istanbul? Dit zijn de beste aanbiedingen

Istanbul Bosporus Cruise

Meer bestemmingen in de buurt