Als je op vakantie bent in Antalya, kan een dagje shoppen zeker niet ontbreken en waar kun je dat nou beter doen als op een traditionele Turkse bazaar? In Antalya kun je op elk moment van de dag wel ergens een bazaar vinden, een echt walhalla voor de shopliefhebber. Er zijn wel 80 markten en bazaars in heel Antalya. In dit artikel hebben wij een kleine selectie gemaakt van de beste markten en bazaar om te bezoeken in het centrum van Antalya. Veel shopplezier!

Bazaar bij de klok

Deze grote en overdekte bazaar vlakbij de klok, biedt alles wat je verwacht van een traditionele Turkse markt. Luid schreeuwend proberen de verkopers hun goederen aan te bieden. Uiteraard vind je op deze markt ook de bekende namaakkleding en tassen. De centrale locatie en de atmosfeer maakt dat deze bazaar een van de populairste plekken is om even heerlijk rond te slenteren.

Kaleiçi

Kaleici bazaar

Eigenlijk is Kaleiçi niet echt een bazaar zoals we die kennen, maar het heeft wel een beetje dezelfde atmosfeer. Je vindt hier de ene naar de andere souvenirwinkel langs de smalle straatjes. Ook kun je hier antieke, schilderijen en prachtige kwalitatieve tapijten kopen. De oude huisjes er om heen zijn ook de moeite waard om te zien, het lijkt wel alsof de tijd hier heeft stil gestaan.

Zaterdag bazaar in Lara

Elke zaterdag wordt er een markt gehouden in de wijk Lara. In deze bazaar worden verse groenten en fruit, kaas, specerijen, souvenirs en kleding verkocht. Er zijn ook verse en gedroogde kruiden te koop. Deels doet de markt een beetje denken aan een rommelmarkt, er is namelijk ook tweedehands kleding te vinden. Het is een van de grootste kledingmarkten in Antalya.

Verschillende eetstalletjes nodigen je uit om te snacken, waarbij Gözleme een echte aanrader is. Gözleme is een dun, plat brood gevuld met fetakaas, spinazie, aardappelen of gehakt.

Orient bazaar

Niet ver van de Antalya Bazaar aan de zuidelijke kant van Kaleiçi, ligt de Orient bazaar. Deze bazaar is de hele week geopend en is eigenlijk niet echt een bazaar. Er zijn talloze, vaak kleine winkels opgesteld. Op deze bazaar wordt voornamelijk handwerk verkocht, zoals handgeknoopte tapijten en geweven kelimtapijten. Zelfs al heb je niets nodig, de sfeer op deze bazaar wil je niet missen.

Çağlayan bazaar

De Çağlayan bazaar is gelegen in het zuidoosten van Antalya en staat bekend als boerenmarkt. Lokale producenten verkopen hier elke maanden hun producten. Omdat de markt een beetje verwijderd is van de belangrijkste toeristische attracties, krijg je een beetje de sfeer mee van het echte Turkse leven. Vergeet niet, er wordt hier niet aan afdingen gedaan, je betaalt gewoon de prijs die de handelaar aangeeft.

SHARE

BERICHTEN DIE JE OOK LEUK VINDT